Prijatne masaže „Salona za dušu“, kao i masažne fotelje su prvenstveno osmišljene kao način opuštanja i oslobađanja duha i tela od stresa, umora i svakodnevice, ali i kao terapeutske metode pri stanjima koja otežavaju normalno funkcionisanje organizma.

Ručne masaže vam pružaju užitak opuštanja, duboke relaksacije i otklanjanja stresnih stanja, otklanjanja bolova i nekih od problematičnih stanja koja često umanjuju efikasnost i produktivnost pojedinca.


Masaže masažnih fotelja, pružaju brz i efikasan način za rešavanje blažih oblika stresova, omogućuju lako opuštanje i otpušanje nakupljenih svakodnevnih problema.

Pored samog prostora koji je osimšljen tako da vašem svetu da jednu lepšu notu, usluga zaposlenih u „Salonu za dušu“, otvoriće jedan deo i kutak vaše duše, svojom učtivošču, ljubaznošću i empatičnim pristupom.

 

Tipovi masaža

 

Relaks masaža001

Relaks masaža je masaža tela uz upotrebu eteričnih ulja, u ugodnom ambijentu uz opuštajuću muziku, mir i tišinu. Relaks masaža vas uvodi u duboko opušteno stanje. Prijatna je ručna masaža i ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja organizma, služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Ovim vidom masaže borimo se protiv stresa, napetosti i nervoze, umora i potištenosti.

Priredite sebi dobar osećaj opuštanja i relaksacije u „Salonu za dušu“.

 

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža je posebna vrsta masaže koja se radi kod osoba koje imaju celulit. U zavisnosti od vrste celulita, rade se razne vrste tretmana. Masaža ima jednu od najznačajnijih uloga u odstranjivanju celulita i kombinacija je specijalnih masažnih tehnika kojima ćemo vidno popraviti izgled i stanje nogu. Kao i kod fizičkih vežbi mora biti usmerena, dozirana i specijalno prilagodjena odredjenom vrstom pokreta i pritiska. U protivnom, pogrešna masaža sa grubim i nestručno izvedenim pokretima može dovesti do kidanja tkiva, krvnih sudova, nastanka modrica uz osećaj bola, što dovodi do još većeg pogoršanja i širenja celulita. Masaža se radi bez cimanja vibracija i lupkanja, na prethodno obavezno opuštenim i zagrejanim mišićima. Ona opušta telo, pojačava cirkulaciju krvotoka, razbija grumuljice masti i svih štetnih sastojaka i doprinosi njihovom lakšem ispiranju i odnošenju.

Masaža se počinje celokupnim opuštanjem organizma ležeći na stolu preko mekog frotira, uz neiritirajuće prigušeno osvetljenje i prijatnu muziku sa optimalnom temperaturom prostorije.

 

Kraljevska masaža

Nakon Kraljevske masaže osećamo se lakšim, elastičnim, odmornim, mišići su nam opušteni, a ukočenost mišića je nestala. Osećaćete se kao da ste doživeli dve masaže u jednoj, dok vas masiraju dva masera istovremeno. Pravi kraljevski ugođaj nakon kojeg će vam um i telo biti zahvalni. Vaši umorni delovi organizma biće regenerisani, a cirkulacija poboljšana. S pravom se kaže da je ova masaža kao u ogledalu, jer sve što radi jedan maser, radi i drugi. Svakako nezaboravno iskustvo!

 

Naši klijenti imaju jedinstvenu mogućnost odabira korišćenja usluge masaže u čarobnoj prostoriji slane sobe „Salona za dušu“.

 

Duo masaža

Masaža u paru ili duo masaža je vrsta usluge gde dvoje klijenata koriste usluge masaže istovremeno u jednoj prostoriji. To mogu biti bračni parovi, osobe u vezi ili prijatelji. Masaža se odvija u prostoriji sa dva stola. Svaki klijent ima svog ličnog masera, a usaglašeni maseri će sinhronizovanim pokretima masirati oba klijenta.

 

Sportska masaža

Ovaj poseban tip masaže namenjen je sportistima, rekreativcima i svima čije je telo izloženo većem naporu. ovakvom masažom postiže se zagrevanje i opuštanje tkiva, poboljšanje cirkulacije, poravnanje mišićnih vlakana, ubrzavanje izbacivanja mlečnih kiselina iz organizma... Sportska masaža fokusirana je na mišiće, tetive i ligamente, koji su kod sportista izloženi dodatnim naprezanjima. Može se primenjivati pre treninga, kada se masažom nastoji brzo i intenzivno pripremiti telo za sportske napore. Primenjuje se i tokom treninga, kao preventiva i ublažavanje spazama. Međutim, najčešću primenu ova masaža ima nakon treninga i fizičkih naprezanja, kada je mišićima potrebno opuštanje i istezanje. Sportska masaža se radi u cilju poboljšanja psiho-fizičkog stanja sportista, što doprinosi poboljšanju njihovih sportskih rezultata.

 

Hot stones masaža

Hot stones je masaža toplim vulkanskim kamenjem. Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetni potencijal zemlje, tako da u svojoj biti ova vrsta masaže prvenstveno predstavlja energetski tretman.

U toku masaže koristi se kombinacija toplog i vrućeg kamenja koje se postavlja na telo prateći glavne energetske centre ili čakre. U zavisnosti od samog klijenta, zdravstvenog stanja, bolnih i blokiranih delova tela, željenog efekta masaže, terapeut kreira devedesetominutni tretman.

Masaža vulkanskim kamenjem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksifikaciju. Koža će vam zablistati zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji. Cirkulacija tela ubrzava se za šest do osam puta, tako da se svaka ćelija smeši i odiše zahvalnošću. Mišići odbacuju neprirodno stanje napetosti i bola. Disanje postaje dublje i opuštenije, stres se anulira.

Masaža toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti, PMS-a.

 

Refleksoterapija

Refleksoterapija se izvodi u dve etape: jedna je masaža stopala, a druga, masaža ramenog pojasa. Medicinski primenjena, refleksologija je drevna veština kojom se tretiraju određene zone na stopalima, šakama, glavi, ušima. Šake i stopala su izuzetno osetljivi na dodir, pa se njihovom masažom mogu pokrenuti blokirani meridijani u telu i tako podstaći procesi detoksifikacije organizma neka vaša stopala uživaju u bogatoj kupki od mleka ilil vode obogaćene voćem, nakon čega sledi piling morskim algama i tretman kremom.

Masaža pomaže kod: sportskih povreda, problema kičmenog stuba (lumbago), diskushernije, neuralgije - polineuropatija, multiplaskleroza u početnoj fazi, Parkinsonova bolest u početnoj fazi.

 

Piling celog tela, pakovanje u masku, masaža

Ova vrsta Spa tretmana uklanja mrtve ćelije, tako da koža ostaje sveža, ovlažena, meka i umirena. Neinvazivnom metodom piling budi kožu, ujednačava ten i priprema je za dalje bolje apsorbovanje preparata. Nakon pilinga sledi pakovanje tela u masku, a potom i masaža glave i vrata, te sledi masaža celog tela. Uz ovu vrstu masaže postićićete potpunu harmonizaciju i revitalizaciju organizma.

 

Limfna drenaža sa ili bez meda

Limfna drenaža se sprovodi kao samostalna ili u sklopu klasične manuelne masaže. Vrši se radi pražnjenja prepunjenih limfnih sudova nogu, ruku i trbuha. Ovom terapijom se najuspešnije normalizuje limfna cirkulacija celog tela.

 

Shiatsu masaža

 

004Uz ovu vrstu masaže, otkrićete sve čari mistične istočne masaže koja ne koristi ulja i kreme. Shiatsu masaža opušta vaš nervni sistem, stimuliše krvotok i disajne organe. Ovaj tretman insistira na disanju, istezanju mišića i akupresurnoj stimulaciji četrnaest meridijana, koji nose životnu energiju. Pobedićete svaku bol i poboljšati kvalitet života,a uz mistiku Istoka oslobodićete se svakog stresa i ukloniti sve energetske blokade u organizmu.

Specifičan tip masaže, koji prvenstveno tretira, odnosno stimuliše protok životne energije u ljudskom organizmu u cilju njenog poboljšanja i stimulacije. Pri poboljšanju protoka energije uspostavljaju se uslovi za samoizlečenje. Aktiviraju se homeostatički procesi.

Pažljiv dodir, na adekvatnom mestu i pravilno doziran primenjen u Shiatsu-u služi kao okidač u procesu samoizlečenja.

Specifični efekti ove masaže su da: opušta mišiće, reguliše krvni pritisak poboljšava cirkulaciju krvi i limfe; stimuliše i regiliše varenje, reguliše izlučivanje hormona, pomaže izlučivanju toksina iz tela, stimuliše funkciju unutrašnjih organa; povećava vitalnost, izdržljivost i energiju, jača imuni sistem… Shiatsu masaža pomaže kod: zamora, stresa, glavobolje, nesanice, problema kičme (cervikalni i lumbalni sindrom), sportskih povreda, respiratornih problema, stomačnih problema, menstrualnih problema…

 

Francuska masaža

Klasična manuelna masaža, odnosno Francuska masaža, odgovaraće potrebama vašeg tela i uma. Njene specifičnosti dobro poznaju klijenti „Salona za dušu“. Klasična ili higijenska masaža se radi u cilju jačanja imuniteta organizma. Primenjuje se kao prevencija za otklanjanje umora, prenapregnutosti mišića i stresa. masaža je najbolja preventiva dobrom zdravlju.

 

Masaža toplim školjkama

Masaža toplim školjkama otkloniće umor, opustiti napete mišiće i poboljšati tonus vaše kože. uz ovu vrstu masaže, relaksiraćete se, poboljšaćete cirkulaciju, smanjiti bol i otečenost. Dve školjke, napunjene smesom minerala, morskim algama, elementima vulkana i eteričnim uljima, pružiće vam kompletan ugođaj. Dodatni mir i zadovoljstvo pružiće vam kombinacija fantastičnih mirisa i osećaj prijatne topline na koži.

 

Masaža trudnica

Ovo je poseban tretman prilagođen individualnim potrebama svake žene, prilikom kojeg se vodi računa o tome da se tretiraju oni delovi tela koji trpe najveće napore u određenom vremenskom periodu trudnoće. Vraća energiju i utiče na psiho-fizičko stanje, tako da naše drage trudnice mogu da se prilagode promenama kojima podležu u trudnoći. u toku masaže trudnica, poželjno je prisustvo bračnog partnera.

 

Masaža beba

Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze roditelja sa detetom. Dodir je svakoj bebi neophodan, nezamenljiv za razvoj, osećaj sigurnosti i dobro stanje. Vašoj bebi omogućićete poboljšan imunitet, smanjenje bolova koje uzrokuju grčevi, bolje varenje i jaču cirkulaciju. Vaša beba biće nasmejana i bolje raspoložena. U toku masaže beba poželjno je prisustvo oba roditelja.

 

Masažne fotelje

Fotelje za masiranje sve su popularnije među ljudima koji prate trendove i brinu o svom zdravlju. Postoji više vrsta masaža i neke smeju izvoditi samo obučeni terapeuti. Ali korišćenjem naprednih robotskih sistema mehaničkih valjaka i uređaja za vazdušnu masažu, današnje masažne fotelje pružaju fantastične trodimenzionalne ručne tehnike, pritiskom jednog dugmeta.

Dnevna masaža opušta vaše mišice, stimuliše cirkulaciju, opušta leda, bolove u vratu cirkulaciju u nogama, ublažava napetost u ramenima - eliminiše stres i pomaže Vam da spavate bolje.